heiderust logo

WANDELEN

Wanneer u van wandelen houdt, dan loopt u vanaf de camping zo het bos in of richting rivier de Maas. Bezoekerstip: bezoek onze nabij gelegen nationale parken: De Grote Peel, De Meinweg of De Maasduinen.

Nieuw in onze regio is het KnopenLopen. KnopenLopen is een wandelroutenetwerk in o.a. de gemeenten Peel en Maas en Venlo met meer dan 100 knooppunten. Via deze knooppunten kunt u uw eigen route uitstippelen. Het netwerk bestaat uit ruim 150 km aan wandelpaden die tweezijdig zijn bewegwijzerd. Er zijn diverse startpunten met informatieborden en ruime parkeergelegenheden. Ook loopt er een KnopenLopen wandelroute voorbij onze camping! U kunt direct op stap. Wandelroutes zijn ter plaatse voorhanden (info. map) en gratis beschikbaar!

Wandelaars vinden hun weg over de vele afwisselende, door de gemarkeerde wandelroutes en KnopenLopen routes. Routebeschrijvingen en ook kaarten van het routenetwerk kunt u verkrijgen op onze camping of bij het VVV in Baarlo. Ter plaatss is een groot overzichtsbord met wandelknooppunten beschikbaar.
In ons dorp Baarlo organiseert het lokals VVV diverse wandelingen met een gids of kunt u zelf uw route bepalen door de uitgestrekte Maasuiterwaarden.
U houdt van bossen, heidevelden, stuifduinen en ongerepte natuur? Dan bent u in Noord Limburg aan het goede adres. Noord Limburg is een streek waar de echte “natuurwandelaar” aan zijn trekken komt. U wandelt van het ene in het andere natuurgebied waarvan er zelfs een aantal zijn aangemerkt als Nationaalpark.

Vlakbij de camperplaats vindt u natuurgebied Dubbroek. In en nabij een oude Maasbedding tussen Maasbree, Baarlo en Hout-Blerick ligt dit imposante gebied. (112 ha. groot) Het gebied is voornamelijk bedekt met bos. U vindt hier: Elzenbroekbos, populierenbos, eiken-berken bos en naaldbos.

De nieuwste aanwinst qua natuur is het Berckterveld te Baarlo. De Maascorridor bestaat uit een keten van natuurgebieden langs de Maas in Noord-Limburg. De ervaring leert dat door spontane natuurontwikkeling langs de Maas zeer rijke en gevarieerde natuurgebieden ontstaan waar onder andere talloze plantensoorten en bijzondere broedvogels zich thuis voelen. Naast prachtige natuur leveren deze natuurgebieden een bijdrage aan de bescherming tegen hoogwater en de ontwikkeling van toerisme en recreatie. De gebieden binnen het rivierpark zijn alle vrij toegankelijk voor wandelaars. Ze zijn vanaf de camping makkelijk met de fiets of te voet bereikbaar. In de gebieden grazen Galloway runderen waardoor honden niet mee het terrein op kunnen.

Verder is onze camperplaats uitermate geschikt voor de wandelaars die het Pieterpad lopen. Vanaf onze camping bent u op loopafstand op de route nabij Steyl/Tegelen aan de andere zijde van rivier de Maas. U gaat vanaf de camping via de Maasuiterwaarden (Berckterveld) richting het veerpontje Baarlo-Steyl. Vanaf hier kunt u starten met de route of haakt u van u route af en komt u bij ons overnachten. Wij beschikken over een apart terrein voor wandelaars en fietsers met een trekkerstent. Ook verhuren wij een trekkershut.