heiderust logo

FIETSEN

Noord & Midden Limburg is uitermate geschikt voor de recreatieve fietser!! Niet alleen vanwege de mooie natuur, het afwisselende landschap, de karakteristieke dorpjes en gezellige steden. Fietsen in Noord & Midden Limburg is ook genieten dankzij het unieke fietsroutenetwerk.
De mooiste, van oudsher toeristische routes, zijn vernuftig aan elkaar geknoopt. Door de overzichtelijke kaarten en duidelijke bewegwijzering laat Limburg zich al fietsend heel makkelijk “veroveren” tot in de mooiste uithoeken.
Het aantrekkelijke Peelgebied met zijn bossen, heide en vennen en het Maasdal zullen u versteld doen staan. Ontdek de dorpjes op de route en gun uzelf een verkwikkend drankje of dineetje op de terrassen die u tegenkomt. Ontdek de lekkernijen en streekeigen producten zoals “het witte goud”, de asperge en de Limburgse vlaai. Fietsen in Noord Limburg is “puur genieten”.

De fietskaarten:
De handige fietskaarten, verkrijgbaar bij het plaatselijke VVV, helpen u een mooie route uit te stippelen. Elke kaart geeft u de keus uit honderden kilometers fietsplezier. Door het netwerk van routes komt u langs de mooiste plekjes die Limburg te bieden heeft. U kunt letterlijk alle kanten op, daar uzelf bepaald welke kant u opgaat of welke afstand u fietst. Zo telt de kaart “Fietsen in Noord en Midden Limburg” maar liefst 135 knooppunten. Ze verbinden ruim 600 kilometer fietsroute. U hoeft alleen maar even de cijfers te noteren van de knooppunten die volgens de kaart op uw route liggen.
Vanaf onze camping kunt u starten aan uw fietsroute en fietst u, bewegwijzerd, naar uw startknooppunt. Dit punt is makkelijk te vinden, daar het route-netwerk opvallend is bewegwijzerd met groen/witte borden met daarop het cijfer van het knooppunt. De pijlen op de borden wijzen de richting naar de volgende, meest dichtbij gelegen knooppunt. Bij elk knooppunt staat een overzichtsbord van het gehele netwerk. U kunt zodoende uw tocht tussentijds aanpassen. De routelengte heeft u dus zelf in de hand.

De route:
U rijdt over fraai-aangelegde fietspaden, schilderachtige weggetjes en verkeersarme wegen. En hoeft geen geoefend fietser te zijn om plezier te beleven aan het route-netwerk. U bepaalt immers zelf de lengte van uw tocht. Jong of oud, voor iedereen is het leuk om zelf fietstochten uit te zetten, van knooppunt naar knooppunt in het bos- en heiderijke Noord Limburg. Wij wensen u veel plezier bij uw ontdekkingstocht door “ons” mooie Noord Limburg.

Fietsverhuur:
Wij hebben op onze camperplaats 2 degelijke fietsen te huur. Unisex model met 3 versnellingen. Voor de huurprijs, zie ons tabblad Tarieven Informeer naar beschikbaarheid voorafgaand aan uw verblijf. 

In ons dorp Baarlo kunt u bij een gerenommeerde fietsenmaker ook fietsen huren. Van E-bike tot tandem, van kinderfiets tot stadfiets.