Op 22 april 2019 is ter ere van 800 jaar Baarlo weer een Kastelendag Baarlo. Tijdens de eerste Kastelendag in 2014 ging het vooral om het bezoeken van de kastelen. Nu is gekozen voor 'verdieping' naar het verleden. De Middeleeuwen staan centraal bij de activiteiten die bij de 4 kastelen én de Uitkijktoren aan de Maas georganiseerd worden. Het voorlopige programma voor Tweede Paasdag zit er als volgt uit: 
Bij kasteel d’Erp: Middeleeuws Ridderfestijn met kampement, oude ambachten; speciaal food en 2 bestormingen kasteel d’Erp (a la Karel de Stoute in 1473) ondersteund door kanon van de Schutterij.
Bij kasteel De Raay: boogschieten, film Baarlo Steengoed! en lezing voor jeugd en lezing over historie.
Bij kasteel De Berckt: 'grote' roofvogelshow, jachthoornblazers, gewelventocht, voorleesplekken, muziek in de kapel en golfclinic.
Bij kasteel Scheres: film van Shinkichi Tajiri over zijn vrouw en kunstenaar Ferdij Tajiri; ingeleid door Giotta en Ryu en begeleid door speciaal hiervoor gecomponeerde livemuziek. Deze locatie is beperkt toegankelijk, tot maximaal 400 personen. Kaartverkoop vooraf. Nadere info hierover volgt.
Bij Uitkijktoren: ringsteken op de fiets voor m.n. schooljeugd.
Muzikale ondersteuning en (deels) passende catering zal ook niet ontbreken. 

Vervoer bezoekers tijdens Kastelendag Baarlo
Met het doel het verkeer in en rond Baarlo te ontlasten zijn er voor 22 april 4 transportmiddelen gereserveerd. De Baolder Mobiel (BaarloBattert), huifkar van de Odahoeve, huifkar van klooster Keysersbosch en Toeristenexpress van Kay Beumers (treintje met 3 wagons) wordt op die dag de bezoekers vervoerservice geboden van 10.30 tot 17.30 uur. Er is voor deze voertuigen een route (een lus) uitgestippeld van 8 km langs de 4 kastelen (De Raay, Scheres, d’Erp en De Berckt) en de uitkijktoren. De planning is dat er dan op elk van de 5 locaties, elke 15 minuten een op- en afstap mogelijkheid is. Deze gelegenheid is er daarnaast ook bij VVV-winkel en de parkeerplaatsen.
Met aanstelling van verkeersregelaars, met instelling van parkeerverboden op gedeelten van de route en eenrichtingverkeer op andere gedeelten wordt alles verkeersveiliger gemaakt.
Volg de ontwikkelingen op www.baarloleeft.nl/kastelendag

Om niet stil te blijven staan is er voor 2019 het volgende ontwikkeld:

- Uitbreiding camperveld
- Slechtweer accommodatie tent kampeerder - camperaar
- Overdekte fietsenstalling met E-bike oplaadpunt(en)
- Trekkershut, geschikt voor 2/4 personen (volledig ingericht en geïsoleerd)